Stephenson Harwood

“When a law firm doesn't look like a law firm.” This project is an experimental exercise to change perceptions of a typical law firm through creating a dynamic workplace environment.

The elevator lobby transformed into a urban garden playground featuring a curve green wall, pool table and dart board. The large café behind the reception serves as the heartbeat of the office. There is no so called 'client area' as the cafe is being used by clients and employees alike. The result is a buzzing focal point of the office full of life.

Although a certain number of private offices is required, 2 large open office areas were created for supporting staff with natural light penetrating through large windows. A large green leaf mural reflects the urban garden theme from the entrance and gives an edge and some added fun to the work environment.

 

Category
Commercial

Expertise
Interior Design
Graphic Design

Location
Hong Kong

Publication
2014 – High Tone Book
2014 – Office Snapshot
2015 June – Hinge

Recognition
A&D Trophy Awards 2015
IDA Design Award 2015 - Honorable Mention

View project Next project